Steve Koll, Horlogemaker

Jouw horloge herstellen? Dat doe ik graag!

Onderhoud

Een mechanische polshorloge heeft zeker elke 5-7 jaar een onderhoudsbeurt nodig: vergelijk het met een motor die 24/7 draait; ook die moet eens opnieuw gesmeerd worden. Zo vermijd je ook ernstigere slijtage. Indien nodig worden onderdelen vervangen.

Een gewoon onderhoud kan al vanaf 89, - EUR.

Maak een afspraak voor een onderhoud.Herstelling

Is je (quartz) horloge defect? Dan zoek ik naar de oorzaak en geef een duidelijk bestek van welke werken er moeten uitgevoerd worden en/of welke onderdelen moeten vervangen worden. Ik werk zoveel mogelijk met originele vervangingsonderdelen. Is een onderdeel niet meer te krijgen, dan is het soms mogelijk dat ik het onderdeel zelf vervaardig.

Neem vrijblijvend contact op voor een herstelling.

Glas vervangen

Ongelukje gehad? Of is je glas teveel gekrast? Ik vervang het glas, en indien nodig de dichtingsringen. Na de vervanging wordt de waterdichtheid van het uurwerk getest tot 10 bar / 100m.

Bij echte glasbreuk is een volledig onderhoud noodzakelijk omdat er altijd stukjes glas in het binnenwerk belanden.

Een glas vervangen kan vanaf 40 EUR.

Contacteer me voor het vervangen van je horlogeglas.

(credits foto:  @nobswatchmaker op Instagram)

Horloge polijsten

Teveel krassen op uw stalen uurwerk? De afwerking is helemaal vervaagd?

Met een gespecialiseerde lapideermachine wordt de oorspronkelijke afwerking van het uurwerk zo goed mogelijk hersteld, met scherpe lijnen als resultaat. Spiegelpolijsten of borsteling (linear/circulair) zijn mogelijk. Ook de zogenaamde Omega sunburst finish.

Bekijk de aparte site www.horloge-polijsten.be


Maak een afspraak voor het polijsten van een uurwerk.

Instagram

BATTERIJEN VERVANGEN: énkel voor Tissot, Rado, Certina, Hamilton, Balmain en CK watches, en dat ihkv een zogenaamd basisonderhoud, waarbij alle dichtingen en kroon/pushers vervangen worden. Vanaf 75 EUR.

Certified Service Center van:

Tissot - Rado - Certina - Hamilton - Pierre Balmain 

Voor deze merken werk ik uitsluitend met originele vervangstukken (bandjes, glaasjes, kronen, dichtingsringen, onderdelen, ...).

Maak een afspraak

Voor het onderhoud of de herstelling van je (vintage) horloge.


Gratis checkup!

De juiste gang van een horloge (quartz of mechanisch) wordt op een regelapparaat nagekeken zonder het binnenwerk uit het horloge te halen).

Vraag je gratis checkup aan!

Stel je vraag!

Ik doe mijn werk met passie. Voor elke horloge gerelateerde vraag probeer ik te helpen, of je nu klant bent/wilt worden, of niet.

Vraag maar!

Inbegrepen in elk volwaardig onderhoud:

Over mij

Neem contact op

Gecertificeerde uurwerkmaker: 3 jaar avondschool aan het TNA, Antwerpen. Ik behaalde certificaten voor volgende modules:

Geslaagd voor examen "Watch Essentials" van de Foundation de la Haute Horlogerie

Deserranno GCV, BTW BE0650597905