Rodania horloges herstellen

Je Rodania horloge is aan een onderhoud of herstelling toe?

Rodania horloges ontstond als Zwitsers merk in 1930. In het midden van de jaren 90 stond het bedrijf bijna aan de rand van het bankroet, enkel in België deden ze het nog goed. Door een aantal overnames is Rodania nu in Belgische handen.

Voor heel wat Belgen was een Rodania de eerste horloge die ze ooit kregen, vaak als communiegeschenk. Of ze erfden het van hun vader of moeder. In de Zwitserse periode werden Rodania uurwerken uitgerust met Zwitserse binnenwerken, die toen in talrijke bekende Zwiterse merken gebruikt werden. Kwaliteit dus. Het loont maw zeker de moeite om je oude Rodania horloge een onderhoudsbeurt te geven of te laten herstellen.


Ook al tikt je horloge nog, toch kan het zeker de moeite lonen om ze eens te laten kuisen en opnieuw olie geven bij een uurwerkmaker. Hierover lees je meer op de pagina "Waarom preventief onderhoud".

Bij vintage horloges werd doorgaans een plexiglas gebruikt. Dit is gevoelig aan krassen. Bij een onderhoud wordt dit eveneens vervangen zodat je terug een klare kijkt hebt op je wijzerplaat! Ook het polijsten van de kast behoort tot de mogelijkheden.

Vraag gerust een offerte aan voor je horloge. Immers, een stuk van emotionele waarde mag je niet verloren laten gaan!